Sastāvdaļas:
- 1 jauns tursis (1-1,5 kg)
- saldais krējums 200 ml
- ķiploks – 4-6 daiviņas
- majonēze – pēc garšas
- sinepes – pēc garšas
- 1/2 citrons
- timiāns
- sāls
- pipari
Trusi sadala gabalos.
Pārējās sastāvdaļas sajauc traukā, izspiež citronam sula, pievieno timiānu, sāli, piparus (pēc garša – kā pašam labāk tīk).
Gaļu sajauc ar marinādi un atstāj vismaz uz 2-3h (ātrais variants), bet labāk ir uz visu dienu..
Pēc marinēšanas gaļu apcep uz pannas, kad tas padarīts kārto trusi traukā, ko liks cepeškrāsnī. Pārlej ar marinādi un apmēram stundu cep 200 ° temperatūrā.
Vislabāko rezultātu var iegūt cepot pīlē, vai pārklājot ar folliju, lai gaļa sautētos un nepaliktu sausa.
Labu apetīti 🙂